Over Slowjuicen

Alles over de nieuwe trend, Slowjuicen

Wat is slowjuicen?

Een slowjuicer perst door kneuzende, malende en persende bewegingen sap uit groenten en fruit. Dit gebeurt met 40 tot 70 rotaties per minuut waardoor er geen warmte ontstaat. Hierdoor blijven de enzymen, vitaminen en mineralen beter behouden in het sap. De manier van persen is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het kauwen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’. Een sapcentrifuge draait tot wel 20.000 rotaties per minuut waardoor er verhitting en oxidatie plaatsvindt. Hierdoor gaan er veel gezonde stoffen verloren. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het droge pulp volledig van het sap. Niet alleen heeft u met de slowjuicer ten opzichte van een sapcentrifuge een hogere sap opbrengst, maar het sap wordt tevens geluidsarm geperst. U maakt dus in alle eenvoud supergezond wortel, komkommer, of bietensap. Met een slowjuicer perst u sap van een onvergelijkbare kwaliteit.

Overigens, laat u zich niet in verwarring brengen door de naam slowjuicer. Met een slowjuicer verkrijgt u sneller 1 liter sap dan met een sapcentrifuge.

Recepten

Over Slowjuicen

Waarom Slowjuicen

Gezond

Het consumeren van geslowjuiced groente en fruit sap is super gezond doordat het bol staat van essentiële voedingsstoffen.

Levend sap

Een slowjuicer perst zeer smaakvol "levend sap" met maximaal behoud van enzymen, vitaminen en mineralen en hoeveelheid sap.

Smaakvol & kleurrijk

Door behoud van de voedingstoffen bevat het sap veel smaak en kleur. Gezond en lekker voor jong en oud.

Goede absorptie & Vertering

Voedingsstoffen uit slowjuice sap worden 4 x zoveel opgenomen en veel sneller verteerd door het lichaam dan wanneer je groenten en fruit eet.

Eenvoudige consumptie

Slowjuicen maakt de dagelijks voorgeschreven consumptie van 200 gram verse groenten en 2 stuks fruit erg gemakkelijk.

Langer houdbaar

Door de "langzame" manier van persen bevat het sap weinig zuurstof en is het minimaal 48 uur houdbaar in de koeling.

Verschil Slowjuicer en Sapcentrifuge

Een gewone sapcentrifuge zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen worden vernietigd door de hitte, statische elektriciteit en grote hoeveelheden lucht die vrijkomen en in uw producten worden getrokken. De sapopbrengst –en houdbaarheid van deze machines zijn ook erg laag. De sapcentrifuge haalt niet al het sap uit uw gebruikte producten. Ook mengt zich bij het centrifugeren zuurstof in het sap, waardoor het al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Bovendien is het sap verkregen door een sapcentrifuge niet langer dan 48 uur houdbaar.

Door gebruik te maken van een slowjuicer haalt u daadwerkelijk het beste uit uw groenten en fruit. Door de kneuzende, persende en malende handeling perst een slowjuicer sap uit groenten en fruit. Dit gebeurt op een vele malen stillere wijze en met een laag aantal rotaties per minuut, dat voorkomt dat er warmte onstaat zoals bij een sapcentrifuge. Hierdoor ontstaat levend sap, dat bol staat van de vitaminen, enzymen en mineralen. Dit sap is tot wel 72 uur houdbaar en is veel voller, heftiger en lekkerder van smaak. Daarnaast heeft een slowjuicer een hoger saprendement en is zeer eenvoudig schoon te maken.

Omdat een slowjuicer veel efficiënter is dan een sapcentrifuge, is het apparaat zeer economisch in het gebruik en genereert het een minimale hoeveelheid afval. Er is zo minder groenten en fruit nodig om een glas sap te verkrijgen, maar ook minder energie.

Commerciële Slowjuicer
Slowjuicer Sapcentrifuge Vergelijk

4 X ZOVEEL VOEDINGSSTOFFEN

%

Fruit

Met fruit neemt u 17% van de voedingsstoffen op

%

Hurom Slowjuice

Met slowjuice neemt u 65% van de voedingsstoffen op - dat is vier keer zoveel voedingsstoffen

20 X SNELLER

3 - 5 uur

Fruit

Het duurt 3 - 5 uur om fruit te verteren

10 - 15 min.

Hurom Slowjuice

Bij slowjuice duurt het proces van verteren slechts 10 - 15 minuten

*Food Industry and Nutrition. 8(1), 28-36, 2003